מרק עשיר וסמיך עם ניחוח פטריות, וניחוחות של עשבי תיבול. מה יכול להיות יותר טוב ביום חורף גשום, במיוחד עם ההכנה לוקחת כחצי שעה בלבד? מעולה עם חלם טרי או חלה פריכה.
מצרכים:
1 קילו פטריות שמפניון קצוצות גס
2 כרישה פרוסות
0.5 קילו תפוח אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
1 ליטר ציר עוף/ירקות
50 גרם חמאה
3 כף/ות שמן זית
מעט עלי תימין
כף פטרוזיליה קצוצה
2 כפות קמח
מלח, פלפל שחור
כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה:
מחממים בסיר את החמאה ושמן הזית ומטגנים בו את הכרישה, פטרוזיליה ותימין כ-2-3 דקות.
מוסיפים לסיר את הפטריות ומטגנים כ-5 דקות נוספות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים פנימה את קוביות תפוחי האדמה לטיגון של עוד 5 דקות.
מתבלים ומוסיפים את הקמח. מערבבים היטב ובודקים שאין גושים.
מוסיפים את הציר ומרתיחים.
מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כעשרים דקות.
מעבירים מנת מרק לצלחת, בוזקים מעל פטרוזיליה, ומגישים.
// / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /// / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /// / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /// / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /// / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /// / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /// / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /// / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /// / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /// / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /// / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /// / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /
פוליסמן אולגה